Sverigefinska ungdomsförbundet söker generalsekreterare!

Sverigefinska ungdomsförbundet (SFU) är en nationell ungdomsorganisation som arbetar för sverigefinska barns och ungas rätt till sin kultur och sitt språk. Vi har medlemsföreningar runt om i landet och en viktig del av vårt arbete är att stötta deras verksamheter. Vi driver också egna projekt, för att revitalisera finskan i Sverige och främja sverigefinsk kultur. Dessutom arbetar vi med påverkanspolitik som har sin utgångspunkt i minoritetslagen.

Om tjänsten

Som generalsekreterare har du huvudansvar för förbundets och kansliets dagliga verksamhet. Du kommer att jobba med samarbetspartners inom de olika projekten och eventuellt arbetsleda praktikanter och projektanställda. Du kommer också att arbeta nära en stöttande och aktiv förbundsstyrelse, men då styrelsemedlemmarna är ideellt engagerade behöver du kunna arbeta självständigt utifrån styrelsens instruktioner.

I arbetet ingår att starta upp, driva och utveckla projekt och att skriva projektbidragsansökningar. Du är kontaktperson åt våra medlemsföreningar och kommer därför arbeta med att stötta och inspirera nuvarande och blivande medlemmar. Utöver det kommer du att planera och delta i olika typer av evenemang som t.ex. festivaler och nätverksträffar. Vårt påverkansarbete riktas främst mot kommuner, riksdagspolitiker och myndigheter. Du kommer att representera förbundet i olika typer av möten och samråd. Till arbetsuppgifterna hör även löpande administrativt arbete och budgetplanering.

Om dig

Då tjänsten går att anpassa utifrån dina intressen är det meriterande ifall du har en utbildning inom samhällsvetenskap, kultursfären eller erfarenhet från något annat relevant område. Vi utgår ifrån att du är en person som är självgående och har lätt för att ta egna initiativ. Arbetet är flexibelt och du har möjlighet att själv lägga upp dina dagar, vilket ställer krav på att kunna prioritera och strukturera arbetet. Du har förmågan att skapa nya kontakter och upprätthålla samarbeten och har ett intresse för ungas deltagande och minoritetsfrågor. 

Du förväntas prata flytande svenska och ha goda kunskaper i finska och du uttrycker dig väl i tal och skrift.

Om du har erfarenheter inom något av följande områden är det meriterande:

Helg- och kvällsarbete samt resor inom Sverige förekommer. Vi sitter i en fin lokal nära Mariatorget som vi delar med andra sverigefinska organisationer. Hos oss får du förmåner såsom friskvårdsbidrag och en utvecklande arbetsplats.  

Rekryteringsprocessen

Tillträde 1/8 eller enligt överenskommelse. Tjänsten är på heltid och inleds med fyra månaders provanställning. 

Ansök genom att skicka ditt CV och ett personligt brev, med löneanspråk, till info@rsn-sfu.se senast 13e juni 2022. Skriv generalsekreterare i ämnesraden.

Varmt välkommen med din ansökan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *