Välkommen till en digital fikastund med temat sverigefinnar som nationell minoritet 23.2. Kl 18-19:30!

Hej! Har du märkt att Sverigefinska ungdomsförbundets projekt Kuusi Palaa, en språkkurs på Instagram, har börjat organisera digitala fikastunder på tisdagar? Dessa digitala fikastunder är öppna för alla och där diskuteras olika tema relaterade till sverigefinskhet. Kul eller hur!

För att fira Sverigefinnarnas dag vill vi organisera en lite längre fikastund med temat sverigefinnar som nationell minoritet. Därmed bjuder vi in dig till en förfest i vårt digitala fikarum 23.2. Kl  18-19:30! Under denna extrakul digifika kan du lära dig mer om nationella minoriteternas rättigheter, umgås med andra och få möjlighet att vinna en goodiebag som är fullpackad med finskhet! 

Under fikan kommer vi hålla en snabbkurs om de nationella minoriteternas rättigheter med fokus på sverigefinnar och presentera Sverigefinska ungdomsförbundets nya samrådsintroduktion. Syftet med samrådsintroduktionen är att ge dig info och tips på hur du kan delta i ett samråd!  Kvällen avslutas med en quiz med härliga priser samt fri mingel!

För vem? 

Denna fika är som vanligt för alla intresserade, du behöver inte ha någon förkunskap men det gör inget om du redan vet mycket om nationella minoriteter! Alla är välkomna till att delta, diskutera, eller bara för att lyssna! 

Var? 

Fikan kommer att organiseras på Messenger-room, och länken publiceras både på Instagram @kuusi.palaa samt på en Facebook-evenemang (hyperlänk). Du deltar lättast med din mobil om du har laddat ned Messenger-app, eller på din dator (funkar bäst med en annan webbläsare än Safari).

Anmälan

Ingen anmälan behövs! Hinner du inte vara på plats hela tiden, ingen fara! Du får komma in och lämna rummet när du vill 🙂 

Upplägg:
Kl 18  Välkommen och mingel
Kl 18:15 Snabbkurs om nationella minoriteternas rättigheter 
Kl 18:30 Lansering av samrådshandbok
Kl 18:45 Quiz
Kl 19:15 Avslut & fri diskussion i fikarummet 
 

Följ med för en rolig kväll och för att uppdatera dina kunskaper om nationella minoriteters rättigheter! Vi ses i fikarummet! 

Ps. Vi har Digifika även på den 16.2. och 2.3. kl 14:45-15:45. Följ @kuusi.palaa på Instagram så får du de senaste uppdateringarna! Vi ses på fikan! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *