Vill du ha ett intressant extrajobb till exempel vid sidan av studier? Sök till projektledare till SFU! 

Sverigefinska ungdomsförbundet söker projektledare

Sverigefinska ungdomsförbundet (SFU) är en nationell ungdomsorganisation som arbetar för sverigefinska barns och ungas rätt till sin kultur och sitt språk. Vi har medlemsföreningar runt om i landet och en viktig del av vårt arbete är att stötta deras verksamheter. Vi driver också egna projekt, för att revitalisera finskan i Sverige och främja sverigefinsk kultur. Dessutom arbetar vi med påverkanspolitik som har sin utgångspunkt i minoritetslagen.

Om tjänsten

Vi söker en driven och engagerad projektledare för att vidareutveckla och verkställa SFUs projekt Studiecirklar i nybörjarfinska. SFU har drivit projektet sen 2018. Syftet med projektet är att unga sverigefinnar som aldrig fått lära sig det finska språket får en möjlighet att lära sig detta minoritetsspråk med andra unga. Ett ytterligare syfte är att skapa en mötesplats för unga sverigefinnar där de kan byta sina erfarenheter och tankar kring sverigefinskhet. 

I arbetet ingår att rekrytera deltagare och ledare till studiecirklarna. Du ska även utbilda ledarna samt uppdatera och skapa underlag för ledare. Din uppgift är även att planera projektets fortsättning samt att påbörja samarbete med kommuner som tillhör finskt förvaltningsområde. 

Om dig

Vi utgår ifrån att du är en person som är självgående och har lätt för att ta eget initiativ. Arbetet är flexibelt och du har möjlighet att själv lägga upp dina dagar, vilket ställer krav på att kunna prioritera och strukturera arbetet. Du har förmågan att skapa nya kontakter, upprätthålla samarbeten och ha ett intresse för ungas deltagande och minoritetsfrågor. 

Du förväntas prata flytande svenska och ha goda kunskaper i finska, och du uttrycker dig väl i tal och skrift.

Om du har erfarenheter inom något av följande områden är det meriterande:

Helg- och kvällsarbete samt resor inom Sverige kan förekomma. Vi sitter i en fin lokal nära Mariatorget som vi delar med andra sverigefinska organisationer. 

Rekryteringsprocessen

Tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten är på deltid 30% på 7 månader eller enligt överenskommelse. 

Ansök genom att skicka ditt CV och ett personligt brev till info@rsn-sfu.se, senast 2020-08-23. Skriv ”Projektledare” i ämnesraden.

Varmt välkommen med din ansökan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *